WebPagetest Forums
Problem: IE does not connect to URL - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: WebPagetest (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Bugs/Issues (/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: Problem: IE does not connect to URL (/showthread.php?tid=750)



Problem: IE does not connect to URL - lgiles - 05-14-2011 02:23 AM

I have a private instance of webpagetest, latest version (2.2). I can submit a test, and URLBlast gets the job and starts the test with no problems. For each iteration of the test it opens up about:blank in IE, then tries to go to the URL under test, but after about ten seconds of not reaching the URL, IE is closed.

I was able to repeat the test using Chrome, and after about ten seconds Chrome complains that DNS did not return an address for the hostname.

If I open up IE and Chrome from the desktop and try to go to the URL, they both work fine.

The URLBlast log file looks like this....

2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Requesting work from 127.0.0.1/work/getwork.php?location=Test_IE&key=TestKey123&pc=WIN07N
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Job of type 'text/plain' received
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Url to be tested: http://mainline.tripadvisor.com
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Flushing DNS cache
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug DnsFlushResolverCache returned 1
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Executing 'ipconfig.exe /flushdns'
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Successfully ran 'ipconfig.exe /flushdns'
2011/05/13 12:10:06 -1 7 1 20 0 Debug Launching... user='user1', path='C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe', command line='"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" about:blank'
2011/05/13 12:10:07 -1 7 1 3 0 Browser Launched Cleared Cache-Run_1^http://mainline.tripadvisor.com
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Uploading 6726 byte file C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\urlblast\110513_4K_S-1_screen.jpg
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Uploading 2344 byte file C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\urlblast\110513_4K_S-1_screen_doc.jpg
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Uploading 4037 byte file C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\urlblast\110513_4K_S-1.zip
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Flushing DNS cache
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug DnsFlushResolverCache returned 1
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Executing 'ipconfig.exe /flushdns'
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Successfully ran 'ipconfig.exe /flushdns'
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 20 0 Debug Launching... user='user1', path='C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe', command line='"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" about:blank'
2011/05/13 12:10:26 -1 7 1 3 0 Browser Launched Cached-Run_1^http://mainline.tripadvisor.com
2011/05/13 12:10:45 -1 7 1 20 0 Debug Uploading 6726 byte file C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\urlblast\110513_4K_S-1_Cached_screen.jpg
2011/05/13 12:10:45 -1 7 1 20 0 Debug Uploading 2344 byte file C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\urlblast\110513_4K_S-1_Cached_screen_doc.jpg
2011/05/13 12:10:45 -1 7 1 20 0 Debug Uploading 4110 byte file C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\urlblast\110513_4K_S-1.zip
2011/05/13 12:10:45 -1 7 1 20 0 Debug Requesting work from 127.0.0.1/work/getwork.php?location=Test_IE&key=TestKey123&pc=WIN07N
2011/05/13 12:10:45 -1 7 1 20 0 Debug Job of type 'text/plain' received
2011/05/13 12:10:45 -1 7 1 20 0 Debug Work request response was empty

Help!


RE: Problem: IE does not connect to URL - pmeenan - 05-14-2011 02:42 AM

Can you capture a tcpdump of the failed test (checkbox in the advanced settings)?

Any chance that the LAN you are on uses a proxy (manual or automatic)?

Can you do a "tracert mainline.tripadvisor.com" from a command prompt?

Thanks,

-Pat


RE: Problem: IE does not connect to URL - lgiles - 05-14-2011 03:16 AM

1) I've done this - where does webpagetest put the tcpdump output?

2) No - no proxy

3)

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Administrator>tracert mainline.tripadvisor.com

Tracing route to mainline.tripadvisor.com [192.168.36.136]
over a maximum of 30 hops:

1 5 ms <1 ms <1 ms mainline.tripadvisor.com [192.168.36.136]

Trace complete.

C:\Documents and Settings\Administrator>


RE: Problem: IE does not connect to URL - pmeenan - 05-14-2011 03:22 AM

1 - Should have a download link next to the waterfalls in the test results


RE: Problem: IE does not connect to URL - lgiles - 05-14-2011 03:42 AM

Found it....[attachment=112]


RE: Problem: IE does not connect to URL - pmeenan - 05-16-2011 11:06 PM

(05-14-2011 03:42 AM)lgiles Wrote:  Found it....

Here is a heavily filtered version of the cap file that removed everything not related to the test itself: [attachment=113]

From the looks of it, DNS resolved correctly to 192.168.36.136 and the HTTP GET was issued correctly and the response started to come back but the test machine completely stopped responding to the server after the response started coming in.

Hard to tell if any of the response was actually processed but it looks a lot like what you'd expect to see if a firewall on the PC clamped down the session for some reason (otherwise I'd at least expect to see ACK's for the packets go back out).

Here is the actual text of the request:

Code:
GET / HTTP/1.1
Accept: image/gif, image/jpeg, image/pjpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/x-ms-application, application/x-ms-xbap, application/vnd.ms-xpsdocument, application/xaml+xml, */*
Accept-Language: en-us
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; PTST 2.280)
Accept-Encoding: gzip, deflate
Host: mainline.tripadvisor.com
Connection: Keep-Alive

and the response:

Code:
HTTP/1.1 200 OK
Date: Fri, 13 May 2011 17:19:43 GMT
Server: Apache
pragma: no-cache
cache-control: no-cache,no-store,must-revalidate
expires: 0
Set-Cookie: TATravelInfo=V2*AC.BOS*A.1*MG.-1*HP.2*FL.3; Domain=.tripadvisor.com; Expires=Mon, 10-May-2021 17:19:43 GMT; Path=/
Set-Cookie: TASession=%1%V2ID.29E3CE061373F43D6504076072A79D0C*SQ.1*LS.Home*GR.58*TCPAR.81*T​BR.87*EXEX.13*ABTR.71*PPRP.33*PHTB.9*FS.82*HS.popularity*ES.popularity*AS.popula​rity*DS.5*CU.USD*TFT.3