Current time: 09-20-2020, 11:04 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Test Results not looking good. Need some help please.
11-29-2013, 07:20 AM (This post was last modified: 11-29-2013 07:24 AM by robzilla.)
Post: #6
RE: Test Results not looking good. Need some help please.
If you compare your performance to the sites listed in your developer's portfolio, you'll find that they're all about at slow as yours, and are managed using the same proprietary CMS, so that's probably where the problem lies. And if they take care of your hosting, too, then you're probably not really in a position to improve performance by yourself.

I browsed around the site (from Europe) and the lags weren't too bad, except for the search box, which took a good 10 seconds. Particularly wasteful is the shortness of Apache's keep-alive setting (5s currently). Unless you're on a busy server, they should be able to crank that up to 60s without a problem, and this could make the browsing experience feel a bit snappier. It's a simple fix for them.

It's a little odd that the redirect from carcoverworld.com to http://www.carcoverworld.com is taking so long, since it's an action that's usually handled directly by the web server (Apache in this case, either through httpd.conf or a .htaccess file). That would suggest the web server, or the machine itself, is either under high load or poorly configured.

Either way, if it's managed hosting, there's not much you can do other than complain.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Test Results not looking good. Need some help please. - robzilla - 11-29-2013 07:20 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)