MyBB Internal: One or more warnings occured. Please contact your administrator for assistance.
Inconsistent Start Render
Current time: 01-23-2021, 05:26 AM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inconsistent Start Render
06-19-2015, 01:51 PM
Post: #1
Question Inconsistent Start Render
Hello all,

I understand that the current trend in website optimization is to start rendering the webpage as quickly as possible which can be done by eliminating render blocking JavaScript and CSS in above the fold content.

I've done exactly that and PageSpeed Insights does not warn me on that.
https://developers.google.com/speed/page...d.cc/blog/

Weirdly when I ran 20 tests in WebPagetest, only 4 results shows an early page rendering.
http://www.webpagetest.org/result/150619_SS_4TM/
http://www.webpagetest.org/result/150619_AR_53B/
http://www.webpagetest.org/result/150619_G0_5YN/
http://www.webpagetest.org/result/150619_HF_62R/

While the other 16 tests shows that the page only started to render after CSS, JS and web fonts are loaded.
http://www.webpagetest.org/result/150619_B6_52H/
http://www.webpagetest.org/result/150619_QF_549/
http://www.webpagetest.org/result/150619_CQ_55Z/
http://www.webpagetest.org/result/150619_F5_56R/
http://www.webpagetest.org/result/150619_WC_58Y/
http://www.webpagetest.org/result/150619_W8_5AV/
http://www.webpagetest.org/result/150619_F9_5GM/
http://www.webpagetest.org/result/150619_DT_5HC/
http://www.webpagetest.org/result/150619_6G_68E/
http://www.webpagetest.org/result/150619_Y1_68P/
http://www.webpagetest.org/result/150619_JA_6AF/
http://www.webpagetest.org/result/150619_QT_6B3/
http://www.webpagetest.org/result/150619_67_6BV/
http://www.webpagetest.org/result/150619_MV_6HK/
http://www.webpagetest.org/result/150619_WZ_6J2/
http://www.webpagetest.org/result/150619_YP_6JN/

The WordPress plugin "WP Deferred Javascripts" is used to defer JS.
https://wordpress.org/plugins/wp-deferred-javascripts/

I use the following JavaScript to load CSS asynchronously.
https://github.com/filamentgroup/loadCSS/

Theoretically, with CSS above the fold being added to the head, and all other files (CSS, JS, web fonts) being deferred, the render should start nearly instantly after the first HTML page being downloaded to the web browser.

Can anyone figure out what might be causing the problem of sometimes not being able to quickly render after downloading the first HTML page?

Thanks.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
Inconsistent Start Render - raymond - 06-19-2015 01:51 PM
RE: Inconsistent Start Render - pmeenan - 06-25-2015, 12:20 AM
RE: Inconsistent Start Render - raymond - 06-25-2015, 01:06 PM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)